• Quantics

  Van data naar inzicht

  Het analyseren van data is de sleutel tot het optimaliseren van uw bedrijfsvoering.

 • Quantics

  Ambities realiseren

  Klant ambities realiseren vergt een nauwe samenwerking, kunde en kritische blik.

 • Quantics

  Inventieve oplossingen

  Wij zijn in staat om het gevraagde inzicht te geven. Met kennis van het vak gebruiken wij een resultaatgerichte benadering om tot oplossingen te komen.

 • Quantics

  Wij begrijpen uw data

  Wij beschikken over een zeer sterk conceptueel denkniveau en weten complexe informatie in begrijpelijke taal te presenteren door sterke communicatieve vaardigheden.

Wij zijn Quantics

Kleinschalig bureau met toonaangevende ambities

Quantics streeft ernaar om een toonaangevend consultancybureau te zijn, gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van projecten op het gebied van kwantitatieve analyse. Wij helpen onze klanten hun doelen te bereiken door data gedreven oplossingen aan te bieden en te initiëren. Meedenken met (potentiële) klanten en gezamenlijk vraagstukken oplossen door middel van data gedreven innovaties geeft ons energie en is wat wij het liefst doen.

Wij worden gekenmerkt door een uitzonderlijk conceptueel denkniveau en sterke analytische en communicatieve vaardigheden. Dit stelt ons in staat problemen in data gedreven oplossingen om te zetten en deze oplossingen zelf te realiseren. Wij zijn in staat grote datastromen, met talloze variabelen en afhankelijkheden, te doorgronden. Deze kennis weten wij te vertalen naar heldere informatie die bijdraagt aan het realiseren van doelstellingen en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Daarnaast zijn wij door onze ervaring en mentaliteit om meerwaarde te leveren, snel en efficiënt in staat onze opdrachtgevers te helpen in het realiseren van hun ambities.

Quantics vindt dat data-analyse niet alleen moet leiden tot grote rapporten, maar heldere informatie moet opleveren. Wij geloven sterk dat die informatie inzicht kan geven om de juiste beslissingen te nemen. Wij zijn van mening dat een mix van de expertise van onze klanten en informatie die voortkomt uit hun data de perfecte combinatie is voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering.

Vanwege onze sector overstijgende ervaring binnen banken, pensioenuitvoerders, pensioenfondsen, verzekeraars, energiemaatschappijen en telecomorganisaties herkennen wij vraagstukken die een data gedreven oplossing vereisen. Wij brengen deze kennis mee naar onze projecten bij de diverse opdrachtgevers. Dankzij onze brede econometrische kennis doen wij dit voor bijvoorbeeld kostenbesparing en pricing projecten in afdelingen als marketing, risk en reporting.

Analytisch

Analytisch

Onze consultants hebben allemaal een econometrische opleiding genoten. Hiermee beschikken wij niet alleen over de sterkst mogelijke analytische vaardigheden maar ook over een hoog conceptueel denkniveau. Het stelt ons in staat zowel complexe data te begrijpen en te doorgronden als deze om te zetten in bruikbare informatie voor de business.

Communicatief

Communicatief

Wij zijn ons bewust van de complexiteit die data met zich mee kan dragen. Daarom zijn wij van mening dat de vertaalslag van data naar business op de juiste manier gecommuniceerd moet worden. Onze consultants beschikken over deze communicatieve skills. Wij weten resultaten op de juiste wijze onder de aandacht te brengen binnen organisaties en kunnen dit op de juiste manier doen voor de verschillende stakeholders.

Betrokken

Betrokken

Onze professionals stellen de klant altijd centraal en zijn betrokken bij elkaars klanten. Onze kleinschaligheid waarborgt die betrokkenheid. Door kennis te hebben van elkaars werkzaamheden kunnen wij kennis en ervaring op de juiste manier delen en inzetten. De klant ambities worden dus niet alleen gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen de consultant en klant maar ook door Quantics en klant.

Ondernemend

Ondernemend

Het is voor ons belangrijk dat we de door de klant gestelde doelen niet alleen behalen maar ook overtreffen. Dit kunnen wij doen door de ondernemende aard en het verantwoordelijkheidsgevoel van onze consultants. Voor, tijdens en na onze projecten denken wij altijd mee met onze klanten en dragen oplossingen aan.