• Quantics

  Van data naar inzicht

  Het analyseren van data is de sleutel tot het optimaliseren van uw bedrijfsvoering.

 • Quantics

  Ambities realiseren

  Klant ambities realiseren vergt een nauwe samenwerking, kunde en kritische blik.

 • Quantics

  Inventieve oplossingen

  Wij zijn in staat om het gevraagde inzicht te geven. Met kennis van het vak gebruiken wij een resultaatgerichte benadering om tot oplossingen te komen.

 • Quantics

  Wij begrijpen uw data

  Wij beschikken over een zeer sterk conceptueel denkniveau en weten complexe informatie in begrijpelijke taal te presenteren door sterke communicatieve vaardigheden.

Wat Quantics doet?

Wij leveren resultaten

Steeds vaker zien wij dat organisaties over meer en meer data beschikken maar niet of weinig over de bijbehorende kennis en vaardigheden beschikken, of simpelweg niet genoeg capaciteit hebben. Met onze expertise bieden wij diensten aan waarmee wij onze klanten helpen tot data gedreven oplossingen te komen. Wij begeleiden en ondersteunen onze klanten hierin op projectbasis.

Onze econometrisch geschoolde consultants hebben de kennis en ervaring om dit op diverse gebieden te doen. Met diensten op het gebied van onder andere data-analyse, modellering en riskmanagement leveren wij een aanzienlijke bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering van onze klanten.

Data Science

Data Science

Onze consultants zijn expert in het analyseren van data. Organisaties, groot of klein, kunnen bij ons terecht voor hulp bij het omzetten van data naar bruikbare informatie. Alle consultants van Quantics zijn econometrist en beschikken daarmee over de best mogelijke data-analyse vaardigheden. Wij weten grote datastromen, met talloze variabelen en afhankelijkheden te doorgronden. Hiermee kunnen wij onze klanten advies geven op basis van patroonherkenningen in zowel markt als consumptief gedrag. Met voorspellingen geven wij klanten bijvoorbeeld inzicht in de afname van producten en diensten, prijsbepalingen en andere strategische in- en verkoop beslissingen.

Modellering

Modellering

Behalve in het analyseren van data zijn onze consultants ook zeer kundig in het bouwen van de bijbehorende kwantitatieve modellen. Met uitgebreide ervaring in meerdere programmeertalen (onder andere MATLAB, R, SQL, Python en Java) begeleiden en ondersteunen wij onze klanten in projecten die deze complexe vaardigheden vereisen. Naast modellering bieden wij ook onze diensten aan op het gebied van model validatie en implementatie.

Implementatie wet- en regelgeving

Implementatie wet- en regelgeving

Organisaties zijn steeds vaker genoodzaakt hun modellen en rapportage aan te passen door veranderende interne- en externe besluitvorming. Strenge regulaties zijn met name bij financiële instellingen orde van de dag. Met veel ervaring in de financiële sector en onze econometrische achtergrond helpen wij onze klanten graag met vraagstukken op dit gebied. Onze consultants hebben kennis van en ervaring met riskmanagement, zowel financieel als operationeel. Wij begrijpen de implicaties voor modellen en zijn zeer bekend met de bijbehorende rapportage eisen.

Datamanagement

Datamanagement

Het omzetten van data naar bruikbare informatie vraagt niet alleen uitstekende data-analyse vaardigheden maar ook goede datamanagement. Bij veel van onze klanten zien wij dat datamanagement steeds belangrijker wordt. Dit neemt daarom steeds meer vraagstukken met zich mee. Wij ondersteunen onze klanten bij de verschillende zaken met betrekking tot dit type vraagstukken op gebieden als het verbeteren van de datakwaliteit, data-architectuur en datawarehousing.